Lojmanların satışına çomak sokuluyor

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticaret Merkezi'ne dönüştürülen Meclis Lojmanları'nı satmakla sorumlu olan Reha Medin, bürokrasiyi çomak sokmakla suçladı. Medin, bugün çıkacakları otopark ihalesinin satışları artıracağını söyledi...

Türkiye Ticaret Merkezi'ne dönüştürülen ve satışı bir türlü istenen hıza ulaşamayan Meclis Lojmanları'nda otopark dopingi için düğmeye basıldı. Lojmanların satışı konusunda bürokrasiden ve siyasetten ?çomak sokmaya çalışanlar' bulunduğunu belirten lojmanların satışından sorumlu olan emlakçı Reha Medin, 27 Ağustos'ta (yarın) merkezin satışına büyük ivme kazandırmayı sağlayacak ihaleye çıkacaklarını söyledi. Başta otopark olmak üzere, hipermarket, yapı market, sinemalar, otel, eğlence merkezi, fuar alanı ve kreş sahasını kapsayacak inşaat ihalesi toplam 94 bin metrekare kapalı alanı kapsıyor.

2 BİN ARAÇ KAPASİTESİ
ANCAK toplam 7 trilyon lira muhammen bedelle (bu rakamın altına düşülemeyecek) gerçekleştirilecek olan inşaat ihalesinin 54 bin metrekaresini 2 bin araçlık otopark oluşturuyor. Şimdiye kadar lojmanların satışının istenen düzeye ulaşamamasında otopark sorununun büyük rol oynadığını belirten Reha Medin, ?İnsanlar buradan yer satın aldıklarında, otopark sorunu yaşamak istemiyorlar. Müşterileri geldiğinde sorun yaşamak istemiyorlar. Gecikti ancak bürokratik nedenlerle ihaleye yeni çıkabiliyoruz. Otopark, otel ve alışveriş alanı sorunları ortadan kalktığında burada yer kalmayacağına inanıyorum' dedi.

TAHSİN AKÇA 10 iNŞAAT ŞiRKETi KATILACAK
400 villa, 177 ofis ve 22 katlı 2 ofis blokundan oluşan Türkiye Ticaret Merkezi'nde şimdiye kadar sadece toplam 30 villa ve ofis satın alındı. Uzun zamandır devam eden projede tapuları daha yılbaşında alabildiklerini ifade eden Reha Medin, ?Daha altyapısı tamamlanamadı. Tapular gecikti. Bilmeden az satıldı diye yazılıyor' dedi. Medin, yarınki ihaleye katılacaklarla görüştüklerini, 10'a yakın inşaat şirketinin bu ihaleye katılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber